ParkFan.nl
Movie Park Germany Fansite / Persberichten
Nickelodeonkarakters razend populair Movie Park Germany breidt Nickland fors uit
Movie Park Germany breidt zijn Nickland fors uit. Het themagebied, waar bezoekers SpongeBob en zijn vrienden persoonlijk kunnen ontmoeten, blijkt zo populair dat het film- en entertainmentpark heeft besloten er acht nieuwe attracties te openen. Nickland beslaat vanaf eind april 30.000 vierkante meter, omgerekend maar liefst zeven voetbalvelden.

Ruim 200.000 Nederlanders maakten in 2007 al kennis met SpongeBob en zijn vrienden, die men in levende lijve in het film- en entertainmentpark nabij Oberhausen kan ontmoeten. Nickland biedt vermaak voor jong en oud. Zo kunnen de kinderen in SpongeBob's splashbash plezier maken met water of een spannende rit in de Atomic Flyer van Jimmy Neutron maken. De allerkleinsten mogen met Dora mee op een prachtige treinreis.

Van alle Nederlandse bezoekers die afgelopen jaar een bezoek aan het park brachten, gaf de helft aan speciaal voor Nickland te zijn gekomen. Vanwege dit succes heeft Movie Park Germany besloten het gebied twee keer zo groot te maken. Nickland beslaat vanaf eind april 30.000 vierkante meter en behoort daarmee internationaal tot een van de grootste 'Nickelodeon-werelden'.

Acht nieuwe attracties
Nickland telt vanaf eind april komend jaar 17 attracties, waarvan acht nieuwe. Groot en klein kunnen dan in de 'flume ride' samen met Dora een tocht maken over een tropische rivier met watervallen en tropische begroeiing. De 'giant skychaser' is een 'high flyer' waarin bezoekers, gezeten in een voertuig met vleugels, naar binnen en naar buiten kunnen sturen. De 28 meter hoge 'aviator' wordt de eyecatcher van het park en biedt een spannende vliegsensatie, maar dan op de buik. Verder komt er een aantal kleinere kinderattracties bij, met karakters als Patrick, Swieber de Vos en Blue’s Skidoo in de hoofdrol. Ten slotte worden enkele bestaande attracties, waaronder de Junior Coaster, omgebouwd of aangepast aan een nieuw thema.

Samenwerking met Nickelodeon
Nickland, in april 2007 geopend, markeert het begin van een langdurige samenwerking tussen Movie Park Germany en de populaire TV-zender Nickelodeon. Deze samenwerking komt ook tot uiting in een evenement als de Kid’s Choice Award, die elk jaar in september wordt uitgereikt. Movie Park Germany wil in de toekomst meer samenwerkingsverbanden met producenten van (teken)films aangaan.
Movie Park Germany Movie Park Germany bestaat ruim tien jaar en is sinds 2004 onderdeel van de StarParks Groep. Het familiepark, dat zich richt op de wereld van film en entertainment, biedt bijna 50 attracties voor groot en klein. Behalve de vorig jaar geopende themagebieden Nickland en Santa Monica Pier is er een stuntshow, diverse uitdagende stalen en houten achtbanen en een 4-D-bioscoop. Berucht is het Halloween Horror Feest dat elk jaar van eind september t/m begin november plaatsvindt in het park. Tijdens de Hollywood Summer Nights biedt het park een uitgebreid muziekprogramma en live entertainment. In juli en augustus is het park op zaterdagavond tot 22.00 uur geopend en kunnen bezoekers swingen op bekende nummers. Movie Park Germany is in 2008 van 15 maart t/m 2 november geopend. Informeer goed naar de openingstijden: op sommige dagen in het voor- en naseizoen is het park alleen opengesteld voor speciale groepen.
ParkFan.nl
ParkFan.nl
Copyright © 2001-2019 ParkFan.nl / Disclaimer / webmaster@parkfan.nl / Halloween.nl
Dit is niet de officiële Movie Park Germany website.
ParkFan.nl